A fordítás egy összetett és nehéz munka, amihez én egyáltalán nem értek. Mindössze nagyon sok japán zenét hallgatok, és nyilván érdekel, hogy miről énekelnek. Sajnos az elég ritka, hogy magyar fordítást találnék az adott dalhoz, így aztán a csekély japán nyelvtudásom és az angol lyricsek segítségével tájékozódom. Néha előfordul viszont, hogy komolyan nekiülök egy szövegnek és lefordítgatom.

Számomra fontosabb, hogy a fordítás minél jobban tükrözze az eredeti szöveget, minthogy magyarul jól hangozzon, de azért igyekszem nem nagy sületlenségeket írni.

Mindenesetre, arra jutottam, hogy ezeket a hobbi-fordításokat fel kellene pakolásznom valahová, hátha van, aki hasonló cipőben jár, mint én. :)

Szerző: YoshikuniShiku  2013.07.23. 16:50 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://shiku.blog.hu/api/trackback/id/tr305422035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása